Megszületett a babaköszöntő dobozok új fejezete a dobozvilágban, ami elsősorban Nektek köszönhető. Hihetetlen inspiráló, ahogy szabadjára engeditek a fantáziátokat és félve kérdezitek, hogy “olyat lehet”? Lehet, persze. Bár még sosem csináltam, és azt sem tudom, hogy fog megvalósulni, de nem véletlen ez a kedvenc idézetem: nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. Közben számtalan új szakmát sajátítottam el. Ezeket:


A lakberendező

A babaköszöntő dobozok új lakberendezési tervek által születtek újjá. Sokszor ti vagytok a tervezők, és ha szabad kezet adtok, akkor én is. És a sok új ötlettel kinőttük a doboz méretét, mint baba a babaruhát. Megjelentek a babaszoba típusú dobozok, ahol mintás tapéta színesíti a dobozt. Kép kerül a falra, kis kedvenc az ágy mellé. Vagy a természet ihlette dobozok, ahol a baba a farönkön, fakérgen, patak mellett fekszik.


Az asztalos


Asztalossá váltam, mert olyan egyedi ágyak születtek meg általatok, amik nem fértek már el 3 cm-en, így 4-et varázsoltunk belőle. Kedvenc lett a házikó ágyikó is, ami az eredeti ágyak másolata. Az ágyakhoz a gyurmán és a fán kívül elkezdtem új anyagokat is felhasználni: kartonlap, szalag, szivacs, textil, függöny, levegőn száradó gyurma, szálpaszta. A készletem fából még mindig annyi, hogy nem is tudom megtippelni, mikor fog elfogyni. Mennyi pirinyó ágyikó lesz még belőle! A baldachin népszerű lett, imádtam a kis virágos kanapét, de a legkülönlegesebb és legnagyobb feladat a zsemle ágyikó megvalósítása volt. Ezek nélkül a babaköszöntő dobozok új fejezete el sem kezdődött volna.


Stylist, varrónő


És ha már babaruha…
Csíkosba, kantárosba, zsebesbe, bojtos sapkába, baseball sapkába is öltöztek a fiúk, leginkább kékbe vagy zöldbe. De előfordult egy édes mackó bunda is. A lányok hol rózsaszín ruhában tündököltek, hol kékfestő ruhában, hol virág kosztümben, hol szíves nadrágban. Egy igazi kis lepkelány is készült már. Hajpánt, virágkoszorú, virág, kalap, párta is volt kívánság. Kedvelt az a babaköszöntő doboz is, amelyben a baba az első fotóján viselt ruhában fekszik, vagy anyukája tündér jelmezét ölti magára. 


Szobafestő, mázoló


A dobozok háttere is elhagyta a baba lábnyomait, helyette csodás pöttyök, csillagok, virágok töltötték meg a teret. Sőt elkezdtem festeni a hátteret. Először csak szivárvány volt a feladat, aztán már pipacsmező, később pedig egy ovis zenés színdarab díszletének megfestése is. Nagy kedvencem a baba szoba típus is. Ott kitapétázom a fal felső részét, alul pedig csak festem, közéjük pedig egy szalag kerül. A falon egy kép… Meseszoba. Álomszép babaköszöntők!

babaköszöntő doboz


Szobrász, kertész


Újítottunk a súly és hossz megjelenésén is: kerültek már ezek táblára, faliképre, kőre, virágra, felhőre. Faragtam fából hegedűt, építettem kertet, erdei tisztást a fenyőerdő szélén. 


Művész


A színeket hagytam a végére… Imádom keverni a festékeket és a gyurmákat is. Az amúgy is csodálatos színek új életre kelnek a kezeim alatt, és csodás árnyalatokat varázsolnak az ecsetek a babaköszöntő dobozokba. A lányos rózsaszín punccsá is szelídült, elefántcsont színnel barátkozott. A fiús kék eddig tarol, de a zöld és az okker csodás találkozását is láthattuk.

Akármivé is kell váljak a következő babaköszöntő doboz miatt, vállalom. Hogy történész?!??