Csodás színvilágú, édes katicás koraszülött babaköszöntő dobozt készítettem. Vajszín, piros és zöld színekkel, egy katica ruhás babával álmodta meg az anyukája. A babaköszöntő doboz a koraszülöttek világnapja alkalmából kiírt játék nyertesének készült.

 

Koraszülött babaköszöntő doboz

Léna koraszülött babaköszöntő doboza nemrégiben készült el. Az egyik legkedvesebb lett, mert koraszülőknek ajánlottam fel egy dobozt, a koraszülöttek világnapja alkalmából novemberben. Már ugyanilyen apropóból készültek dobozkák, azok is a szívem csücskei: Márknak, aki 1650 grammal, és Flórának, aki 750 grammal született.

A napokban érkezett meg Lénához és Anyukájához, Violához a babaköszöntő dobozuk. Különösen fontos időszakban értem a végére, mert február 4-én lesz 9 éve, hogy megszületett Nóra lányom, 7 hónapra, 1490 grammal és 38 centivel. IciPICi volt. Aztán láttam, hogy vannak tőle sokkal kisebbek is. A születés éjszakájáról és az utána következő emberpróbáló időszakról most nem szeretnék beszámolni. Hiába a 9 év, a mai napig nehéz könnyek nélkül beszélni erről az időszakról. Szerencsére Nóri csak pici volt, híznia kellett, hogy hazajöhessünk. 2 kilósan hoztuk haza. Felfoghatjuk úgy is, hogy a méhen belüli 2 hónapnyi fejlődését a karomban és a mellkasomon tette meg, nem a hasamban.

Ezért ilyen fontos a koraszülöttek világnapja és a Lányom szülinapja is.

A kivitelezés

A babaköszöntő doboz pedig így született meg: Léna Anyukája küldött egy édes fényképet az ő Lencsijéről – katica ruhában. Innen jött az ötlet, hogy ugyanolyan ruhácskát kapjon a baba is a dobozban. Készítettem már katicát, és nem szeretek ugyanolyat csinálni. Így elkezdtem „kötögetni”, így született meg a piros és fekete pöttyös szárnyacska és a kis fekete sapka. A baba fehér ruhát kapott, erre tettem a szárnyakat. A doboz színeit fehérre és vajszínre álmodta meg Viola, erre került a piros név és születési dátum. A születési súly és hossz először teljesen zöld lett, majd lecseréltük piros-zöldre. Azért zöld, mert Viola borostyán leveleket tervezett a babához. Végül a babát egy fadarabra fektettem, amit körbevesznek a borostyán levelek.

Léna koraszülött babaköszöntő doboza

Pozitív visszajelzés

A készítés része is örömteli volt, mert egy csodaszép baba született a kezeim által, és mert Viola végtelen türelemmel várta mindig az újabb képeket. Többször egyeztettünk a készítés során, hogy megtaláljuk a számukra legszebb végeredményt. Aztán a visszajelzés megdobogtatta a szívemet, mert a babadoboz megérkezése után kaptam egy kedves hangvételű hívást. Viola megköszönte a dobozt, majd elkezdtünk beszélgetni, mintha jó ismerősök lennénk. Biztos vagyok benne, hogy minden évben készítek valakinek koraszülött babaköszöntő dobozt, hogy egy kis örömöt szerezzek vele egy koraszülöttek baba családjának.

Később kaptam egy képet Lencsivel és a dobozával, amit meg is osztok veletek a facebookon. Nem tudom, hogy örült e valaki már ennyire egy általam készített ajándéknak?!

Nagyon jól esik és hatalmas pozitív töltés ez, hogy örömöt tudtam okozni Violáéknak ezzel a babaköszöntő dobozzal. Folyt. köv…