Bemutatkozás

 

Kalmár-Barcsai Ágnes vagyok, a ZarinArt dobozvilág megálmodója.

2010-ben és 2014-ben születtek meg kislányaim, Nóri és Eszti. A babaköszöntő dobozok ötlete mégis a keresztlányom érkezésével született meg 2016-ban.

Főállásban óvónő vagyok. A kézműves dolgok így nem állnak messze tőlem. Még a gyermekeim születése előtt rengeteg technikával ismerkedtem meg, a gyöngyöktől a szövésig mindent kipróbáltam. Egyik sem hozott lázba. Kötni és horgolni még nagyon szeretnék megtanulni. 

Szabadidőmben, – ami egyre inkább szűkös, a családom, a munkám és a vállalkozásom miatt – , szeretek olvasni, bútorokat festeni, mozogni, kirándulni a családdal, és minőségi időt tölteni a barátokkal. Teljesen kikapcsol(t) a puzzle-k rakosgatása, amíg több ezer darabosat volt időm kirakni (eddigi legnagyobb egy 9000 darabos). A gyerekek érkezése óta 15-160 darabnál többre ritkán van lehetőségem.

A dobozvilág óta folyamatosan új ötletek megvalósításán gondolkodom, a meglévő dolgok finomításán munkálkodom. Tervezgetek, inspirálódom, tanulok. Sokszor belefeledkezem a munkába és – talán nem is kicsit – beleszeretek a végeredménybe. A lányaimnak még nincs babaköszöntő doboza. Hogy miért? Mert minden baba tetszik nekik és nekem is, és egyszerűen nem tudunk választani.

A ZarinArt dobozvilág története

 

A történet még 2016-ban kezdődött, mikor megtudtam, hogy a húgom babát vár, az én kis keresztlányomat, Alízt. Elkezdtem keresgélni az interneten, hogy mivel is tudnám meglepni őket, mikor megszületik a kicsi. Számtalan aranyos dolgot találtam, de valahogy egyikbe sem szerettem bele igazán. Akkor döntöttem úgy, hogy inkább én készítek valamit, ami a “Na ez az!” érzést adja. Hosszas tervezés és alapanyag kutatás után megszületett végre az első ZarinArt babaköszöntő doboz, Alíz babával. Volt nagy meglepetés, öröm meg minden.

Ezen fellelkesülve készítettem még néhány babaköszöntő dobozt ajándékba rokonoknak, barátoknak. Aztán kicsit félretettem a dolgot, nem posztoltam az oldalon sem, mert a vállalkozás hivatalos formája egy ideig nehézségekbe ütközött. De ez idő alatt is folyamatosan tervezgettem és próbálgattam újabb ötleteket megalkotni. Végül 2017. nyarán elindult a vállalkozás hivatalosan is. Igaz, hogy a főállásom és a családom mellett sokszor nehezen halad a munka, de mára talán megtaláltam ezek összehangolásának a módját.

Van segítségem: a családom, legfőképpen a lányaim, akik imádják anya munkáját, minden szerszámot és alapanyagot kipróbálnak, a végeredményt, főleg a babákat pedig “ne adjuk oda!” felkiáltással ölelgetik. További ötletgazdák, lelkesítők és kritikusok a húgom és a barátnőim. És természetesen az oldalkedvelők és vevők visznek tovább, akiknek tetszik a munkám és visszajelzést is adnak róla.

Csodálatos dolog alkotni, teljesen bele tudok feledkezni a munkába, és egy kicsit én is beleszeretek a végeredménybe. Vagy nem is kicsit. Köszönöm Mindenkinek, aki csak egy kicsivel is, de hozzátett a ZarinArt dobozvilág történetéhez. Minden jelzés, hozzászólás, vélemény számít, ezzel lesz mind kerekebb ez a történet. Azt szeretném, ha ezt együtt írnánk tovább azokkal, akik itt vagytok.

Hálás köszönetem érte!