A legdrágább darab

Egy babaköszöntő doboz ára a felhasznált anyagokból és a ráfordított időből tevődik össze. És a vállalkozáshoz szükséges költségekből. Általában.

Azt gondoltam, sima ügy

Ahogyan sorra születtek a babák és a dobozok a kezeim alatt, egy-egy munkafolyamat egyre könnyebben ment. Egyre gyorsabban készültem el, kevesebb nehézséget okozott az újra és újra elővett technika. Megismerkedtem az anyagokkal, tudtam, hogy mi hogyan reagál egymásra, hogyan mutat egymás mellett, mire kell figyelni. Szuper színeket kevertem ki festékből és gyurmából egyaránt. Általában.

Ennél a doboznál nagy örömömre szolgált, hogy a kedvenc színemmel dolgozhatok, ami igazán jól passzol a kékhez. Gondoltam, hogy igazán könnyű dolgom lesz. Ráadásul a baba Barca mezt fog viselni, mi sem könnyebb, mint megnézni a mezt, aztán lemásolni. Ez így is van. Általában.

Ahol a hibák kezdődtek…

Itt és most természetesen nem ez történt. Párhuzamosan dolgoztam a dobozon és a babán egyaránt. A doboz festésénél a legegyszerűbb megoldást választottam: kék doboz, piros kerettel. Aztán hiányzott nekem valami, és kék csíkokat festettem a keretre, amit sikerült többször itt-ott elrontani. Sorra javítottam a kis hibákat, és mikor tökéletesnek éreztem, gyorsan lelakkoztam az új lakkal, ami nem úgy viselkedett, ahogy kell. Lelki szemeim előtt láttam, ahogy csiszolom az egész keretet, száll a gyönyörű piros por. De szerencsére a lakkozást helyre tudtam hozni, így ez a dolog kipipálva. Kezdtem örülni, hogy egyenesbe jönnek a dolgok.  Mint úgy általában.

…és folytatódtak

Aztán a babával és a ruhájával gyűlt meg a bajom. Csak így felsorolásképp:

  • elrontottam a csíkozást
  • nem lett jó a nadrág
  • nem lett jó a cipő
  • kék lett a baba
  • plusz leejtettem
  • letörött az orra
  • ezért új babát készítettem
  • amin megint nem lett jó a póló csíkozása.

De egy utolsó nagy nekifutással sikerült.

A focilabda minta tervezésének és kivitelezésének az idejét egy ilyen felületre, ami se nem gömbölyű, se nem sík, már nem is mértem.

És még nincs vége

És itt azért nem ért véget a történet, mert a keret elcsúszott a ragasztás során…

És még egy Barca címert is készítettem. Nem, ez nem igaz. Tulajdonképpen hármat, mert az első kettő nem tetszett. Mint úgy általában.

Mindent kijavítottam. Nem merem kiszámolni, hogy mennyibe kerül ez a doboz, ha csak az anyagköltséget és a ráfordított órákat számolom is.